Jelenlegi helyUAV/RTK vevő a Satlabtól

UAV/RTK vevő a Satlabtól


Írta SkyHero15 - Beküldve 13 május 2017

A Svédországban alapított Satlab Geosolutions AB 2017 május 5-én bejelentette, hogy megkezdte GNSS UAV/RTK és iránymérő készülékének sorozatgyártását.
A Satlab UAV/RTK vevő professzionális nagy pontosságú pozíció meghatározást nyújt nagyon kis súlyú kialakításban, lehetővé téve csatlakoztatását a piacon jelenleg elérhető UAV repülésvezérlők legtöbbjéhez. Az UAV/RTK vevő egy integrált 4G és URH modemet is tartalmaz, így lehetővé válik az RTK korrekció vétele hálózati szolgáltatótól, és saját bázás állomástól is.
A konfigurálhatóság érdekében az UAV/RTK vevő Bluetooth-on keresztül csatlakoztatható Android és Windows telefonokhoz, amelyeken futtatható a beállító alkalmazás. A cm pontosságú GNSS RTK pozíción kívül a vevő a dupla antenna kialakításnak és a NovAtel Align számítási eljárásnak köszönhetően irányszög meghatározásra is képes. Van lehetőség a kép pozíciójának utófeldolgozással (PPK) történő meghatározása érdekében a nyers GNSS adat és eseményjel tárolására is.
„A mi legújabb termékünk RTK cm szintű pozícionálást és iránymeghatározást kínál rendkívül kedvező áron, nagyon kompakt és könnyű kialakításban” mondta Bjorn Agardh, a Satlab vezetője, „a mi egyszerű szoftver segédeszközünkkel a felhasználó könnyedén elvégezheti a készülék beállítását, amelyet minden ezt követő használatkor megtart az eszköz”, tette hozzá.
A Satlab UAV/RTK vevő nagyon versenyképes áron érhető el mostantól, beleértve a két UAV/GNSS Helix antennát, és a repülésvezérlőhöz csatlakozó kábelkészletet is

Navigáció

Barátok a Facebook-on