Jelenlegi helyGeoDrone járművekre vonatkozó kérdések

GeoDrone járművekre vonatkozó kérdések


Kik lehetnek a GeoDrone járművek felhasználói ?

Ezeket a készülékeket azoknak ajánljuk, akik nagy pontoságú légi térképezéshez keresnek olyan távirányítású járművet, amely igényes kialakításának köszönhetően megbízható, gondos tervezésének következtében hatékony és emellett kedvező ára gazdaságosságát garantálja. A GeoDrone járművek a légi térképezésen kívül számos egyéb területen is bevethetők, ahol 1-1.5 kg súlyú hasznos terhet (kamerát, egyéb érzékelőt) kell akár 20-25 percen keresztül folyamatosan hordozni egy akkumulátorral.

Mi történik a drónnal, ha repülés közben lemerül az akkumulátora ?

A repülés vezérlő egység folyamatosan figyeli az akkumulátor töltöttségi szintjét. Amikor érzékeli, hogy a töltöttség már csak a visszatérésre elegendő, akkor megszakítja a beprogramozott küldetést, és visszatér a kiinduló pontra, majd automatikusan leszáll.

Mi történik a drónnal, ha repülés közben meghibásodik valamelyik létfontosságú egysége ?

Gondos üzemeltetés mellett ennek a valószínűsége nagyon csekély. Meghibásodás esetén a motorok leállnak, a drón zuhanni kezd. A gyorsulás érzékelő ennek hatására kioldja az ejtőernyőt. Az ejtőernyőt a kezelő a távirnyítóval is kioldhatja.

Mi történik a drónnal, ha repülés közben megszakad a rádió kapcsolat a földi irányítóval ?

A drón ekkor megszakítja a beprogramozott küldetést, és visszatér a kiinduló pontra, majd automatikusan leszáll. Ha a folyamat közben helyreáll a rádió kapcsolat, a kezelő a távirányítóval átveheti az irányítást.

Milyen időjárási körülmények között tud repülni a GD X4-850 ?

35-45 km/ó szélben még biztosan tud repülni. Első repülésünk idején kb 40 km/ó szél fújt. A billenést a kamera gimbal nagyon jól közömbösíti. A GD X4-850 nem esőálló, ilyen drónok ára 6 mFt felett kezdődik. A köd természetesen kizáró tényező (kivéve ha 100 m látástávolság feletti). A szálló sűrű por sem válik előnyére a munkának. Szürkületben semmiképp sem érdemes fotózni (térképezés céljából), de a borult ég még nem jelent gondot, főleg ha a pontossági igény 10 cm-nél gyengébb, és ha az objektív nagy fényerejű, a kamera pedig nagyméretű érzékelővel rendelkezik. A legjobb délben, napsütés mellett, és szélcsendben légifotózni.

Mennyi ideig tart a kezelés betanulása ?

Az alapismeretek 1-2 óra alatt elsajátíthatók. Azonban a nagyobb biztonság és a magabiztosság érdekében erősen javasoljuk, hogy a kezelő rendszeresen tréningezze magát, csiszolja tudását, és szerezzen rutint a kézi irányításban. Erre akkor is szükség van, ha a drónt kizárólag automatikus üzemmódban használja. Vészhelyzet ugyanis bármikor előfordulhat, és a drón megmentése érdekében szükséges a kézi irányítás magas szintű elsajátítása. Ennek érdekében célszerű egy alacsony árfekvésű tanulódrónt is beszerezni.

Milyen hardver elemeket tartalmaz egy GeoDrone csomag ?

A repülésre kész (RTF) járművet, 1 db akkumulátort, akkutöltőt, távirányítót és küldetés tervező szoftvert. Választható kiegészítőként rendelhet hozzá kamerát és tartószerkezetet, ejtőernyőt, valós idejű videojel továbbítót, irányító tabletet szoftverrel, és további akkumulátorokat.

 

Tegye fel további kérdéseit, vagy ossza meg velünk tapasztalatait és véleményét alább, hozzászólásként !

Navigáció

Barátok a Facebook-on