Jelenlegi helyLégi Térképészeti és Távérzékelési Konferencia

Légi Térképészeti és Távérzékelési Konferencia


Írta SkyHero15 - Beküldve 30 március 2016

Tisztelt Látogató !

Ezúton közreadjuk a Légi Térképészeti és Távérzékelési Egyesület és az Óbudai Egyetem közös meghívóját.


A Légi Térképészeti és Távérzékelési Egyesület és az Óbudai Egyetem nevében tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt a

Légi Térképészeti és Távérzékelési Konferencia

című nemzetközi rendezvényünkre

amelyet 2016. október 20–21. között az Óbudai Egyetemen rendezünk meg.

A konferencia és szakkiállítás alkalmának aktualitását az is fokozza, hogy száz évvel ezelőtt vált a légi térképészet rutinná, így a hőskorról, valamint az azóta eltelt időszakról szakmatörténeti kiállítás formájában emlékezünk meg.

A szakközönség kutatási eredményeit bemutató rangos fórum elindítása a célunk, ahol a repülőgépes, UAV, valamint a légi felmérésekhez kötődő adatokat előállító, feldolgozó és kiértékelő cégek, intézetek, egyetemi tanszékek közösségé formálása az elsődleges cél. A szakmai közösség megerősítését célzó kétnapos rendezvény alakalmával bemutatásra kerülnek a legújabb tudományos eredmények, szakmai sikerek és a legmodernebb felmérő berendezések is megszemlélhetőek lesznek. Célunk lehetőséget teremteni arra, hogy a résztvevők átfogó képet kapjanak a napjainkban zajló repülőgépes és pilóta nélküli felmérések módszertani, berendezési és személyi hátteréről. Szeretnénk elősegíteni az elmúlt időszakban végbement kutatási eredmények bemutatását. Külön figyelmet fordítunk a távérzékeléssel szerzett adatok kiértékelési trendjeire, a végfelhasználói oldalon közreadott tapasztalatokra. Örvendetes, hogy a szakmai műhelyek kutatóinak tábora évről évre egyre több fiatallal gyarapszik. A konferencia az egyetemek, kutatóintézetek fiatal kutatógárdájának is lehetőséget kínál, hogy eredményeit a szakközönség elé tárja.

Terveink szerint az előadás szekciókat és poszter kiállítási lehetőséget az alábbi témakörökben szervezzük meg: Fotogrammetria, interpretáció, szakmatörténet, pilóta nélküli légijárművek (UAV), repülőgépek, szenzorok, terepi műszerek.

A konferencia nyelve angol és magyar, minden szekciónak külön teremben biztosítunk angol illetve magyar nyelvű előadói lehetőséget. Egy előadással kizárólag egy nyelven lehet regisztrálni.

További részletek az év tavaszán kiküldésre kerülő 2. körlevélben, illetve a folyamatosan fejlesztés alatt álló honlapon (http://nik.uni-obuda.hu/conf/acrsa2016/) olvashatók.

Regisztrálni a következő oldalon lehet: http://goo.gl/forms/UE4tJ2We6y

Köszönettel vesszük a körlevél továbbítását és terjesztését a potenciális érdeklődők felé.

Navigáció

Barátok a Facebook-on